donderdag 23 juli 2009

LocalLow i.c.m. roaming profiles

Vandaag weer gestuit op iets wat ik nog niet eerder heb meegemaakt..
Adobe Reader Multilanguage 9.1 moest geinstalleerd worden op diverse werkstations (lokaal), omdat de gebruikers met verschillende toetsenborden/ displaytalen en/ of systemlocale werken. In het Nederlands werkte de applicatie goed, maar in het Engels verscheen de foutmelding "Microsoft Visual C++ Runtime Error...". Na wat wat zoeken blijkt dat Vista en Server 2008 met een directory "LocalLow" werken in C:\Users\\AppData (vervang door de gebruiker). Voor de gebruikers van roaming profiles wordt er op het werkstation bij de eerste inlog aangemaakt, als de gebruiker op een andere pc aanlogt (wat vaak het geval is) wordt die niet meer aangemaakt. Hierdoor krijgen Multilanguage applicaties die van de directory "LocalLow" gebruik maken, die klappen hierop. LocalLow wordt vooral gebruikt voor data dat niet met de gebruiker meegaat.
Een oplossing is bij het loginscript opnemen dat de directory wordt aangemaakt bij het aanloggen op een machine. En je verwijdert ook de registry-key HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Active Setup\Installed Components\{89820200-ECBD-11cf-8B85-00AA005B4340\Version

Op dit moment is er ook een hotfix (http://support.microsoft.com/kb/955555) voor Vista SP1 en Server 2008 waarbij dit probleem wordt verholpen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten