dinsdag 21 juli 2009

Webbased Intaken

Als wijze van proef hebben wij een online intakeformulier gemaakt, als vervanging van de huige Worddocumenten. Worddocumenten zijn handig want ze zijn klein, makkelijk mee te nemen, en makkelijk te bewerken. Er zijn echter meer dan 100 variabele velden, waarin alle gegevens van de applicatie zitten. Het zou veel makkelijker zijn als al deze gegevens centraal worden opgeslagen en beheerd. Dit is een van de voordelen van het Webbased Intakeformulier. De voordelen zijn o.a.

· Centraal beheer(het is niet mogelijk om een kopie lokaal te bewerken of op te slaan),

· Open-source(De Webbased Intake is geheel geschreven in PHP en werkt met MySQL, wat beide geheel gratis software is)

· Beveiliging(.htaccess), maar bovenal hoe eenvoudig het is.

Het product verkeerd nu nog in de beta fase, maar na wat ontwikkeling is het universeel te gebruiken. Het enige wat je nodig hebt om het te gebruiken is een computer met internettoegang, en een browser! Omdat het op het www geplubiceerd is, is beveiliging een van de speerpunten, gelukkig is het door middel van een goed geconfigureerd .htaccess bestand goed te beveiligen.

De layout laat op het moment nog wat te wensen over, maar dat is omdat het een facultatief project is, waarbij de focus lag op het werkzaam krijgen van de code. Nu de database (MySQL) ook klaar is, is het ook makkelijk te dupliceren of migreren.

Al met al een product waar we trots op kunnen zijn!

Floris Roosen & Martijn Heineman

De link is bekend bij de gene die het horen te weten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten